Završna konferencija

OBJAVLJENO: 16.09.2016.

Završna konferencija

U četvrtak, 15. rujna 2016. na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld održana je završna konferencija projekta  Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa: uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoj pod nazivom Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa, diplomacije i suradnje za održivi razvoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati provedenog projekta:  standardi zanimanja za zanimanja stručnjak za međunarodne odnose i diplomaciju i stručnjak za međunarodnu suradnju i održivi razvoj te standardi kvalifikacija za stručnjake i specijaliste međunarodnih odnosa i diplomacije te stručnjake i specijaliste međunarodne suradnje i održivog razvoja, kao i novi studijski program Međunarodna suradnja i održivi razvoj koji svojim sadržajem i kvalifikacijama na preddiplomskoj i diplomskoj razini predstavlja novost u europskom akademskom životu.  Prezentiran je i Postupovnik o pripremi i provedbi projekata HKO-a, a predstavljene su i knjige prevedene u sklopu projekta, namijenjene studentima novog studijskog programa kao obavezna literatura.

Konferencija je završila potpisivanjem Sporazuma o daljnjoj suradnji sa partnerima i suradnicima na projektu: Institutom Ruđer Bošković, Institutom za razvoj i međunarodne odnose i EU projektima te zajedničkim druženjem na domjenku.

PROJEKT:

RAZVOJ I PERSPEKTIVE MEĐUNARODNIH ODNOSA:
Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

OPERATIVNI PROGRAM:

Razvoj ljudskih potencijala

U SKLOPU PROGRAMA:

Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

FINANCIRANJE:

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda
Ukupna vrijednost: 1.697.675,68 HRK
Sredstva EU: 1.612.791,90 HRK
www.strukturnifondovi.hr

NOSITELJ:

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije

PARTNERI NA PROJEKTU:

Partneri na projektu